Share |

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος- Ρευστή η πολιτική κατάσταση ..


Ρευστή η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα με τα κοράκια έτοιμα να κατασπαράξουν και την 5η δόση


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο


Από τις  15 Ιουνίου  η Ελλάδα όπως αναλυτικά αποκαλύψαμε με ένα εκτενές ρεπορτάζ έχει μπει σε τροχιά πολιτικής αποσταθεροποίησης. Αυτό έδειξαν τα γεγονότα, που όλοι οι έλληνες παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα. Παράλληλα είχαμε τα γνωστά επεισόδια από τους «γνωστούς - άγνωστους» έχοντας όμως  τις πλατείες γεμάτες, και εν εξελίξει γεγονότα στο πολιτικό  προσκήνιο και το παρασκήνιο.  Και εν τω μεταξύ φαινομενικά, με ευθύνη και των δυο –Παπανδρέου /Σαμαρά – ναυάγησε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα στήριζαν τα δυο κόμματα εξουσίας(ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).  Ωστόσο η σημερινή άχρωμη και χωρίς ουσία ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου αυτό που άφησε ως γεύση, πέρα από τις γνωστές μεγαλόστομες και χωρίς αντίκρισμα διακηρύξεις, είναι η προσπάθεια που γίνεται στο παρασκήνιο για σχηματισμό κυβέρνησης που θα στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα και άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα της παρούσας βουλής, δηλαδή Γ. Καρατζαφέρη, Ν. Μπακογιάννη, Φ. Κουβέλη αφού η πρώτη προσπάθεια με τον Α. Σαμαρά επαναλαμβάνουμε φαινομενικά απέτυχε. 
Οι διεργασίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και η πολιτική ρευστότητα θα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.    Αυτό απέδειξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις, τουλάχιστον μέχρι και το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού και την απάντηση του από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.


Οι συσκέψεις, στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και τα επόμενα 24ωρα θα ενταθούν. Το ίδιο και οι μυστικές –και φανερές- στα σπίτια των πολιτικών αρχηγών αλλά και κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της χώρας σε όλα τα κόμματα(και αποκόμματα)…
Πριν προχωρήσουμε θα αναφέρουμε μόνο τούτο. Πολύ βασικό και μείζονος σημασίας για τις επερχόμενες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και δεν  πρέπει να διαφύγει από την δίοπτρα κανενός μας και τούτο είναι το εξής γεγονός που ναι μεν πέρασε στα ψιλά αλλά όχι απαρατήρητο.
Ποιο είναι αυτό;  Μια είδηση που στα μεν μεγάλα ΜΜΕ ούτε καν αναφέρθηκε, στα δε παραδοσιακά (έντυπα) ΜΜΕ του παλαιό εκδοτικού κατεστημένου πέρασε στα ψιλά γράμματα. Ποια είναι η είδηση; Η συνάντηση του διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη και πρώην στενού συνεργάτη του Κάρολου Παπούλια κ. Κωνσταντίνου Μπίκα. Και μάλιστα παρουσία του, φυσικού πολιτικού προϊστάμενου του,  Έλληνα πρωθυπουργού    Γιώργου Παπανδρέου. Λόγοι εθνικής ασφαλείας δεν επιτρέπουν τώρα να γίνεται επίδειξη γνώσεων και ενημέρωσης με αποκλειστική πληροφόρηση. Δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε. Όμως κρατείστε αυτή την συνάντηση καλά. Ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά. Φρονώ πως κάποια από αυτά πρέπει να μάθουν και ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί.  Αν μη τι άλλο τουλάχιστον ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτά και εδώ σταματώ την συγκεκριμένη αναφορά. Άλλωστε όσα αποκαλύψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μας ειδικά για αυτό το σημείο αρκούν. Τα περισσότερα δεν είναι ούτε της ώρας ούτε της παρούσης.
Το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται είναι, δυστυχώς, προάγγελος κακών δυσμενών και εντελώς  αρνητικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Η χώρα, με το λαό στα πεζοδρόμια και τις πλατείες,  έχει εισέλθει σε τροχιά πολιτικής αποσταθεροποίησης. Είναι κάτι που προσωπικά αναφέρω από τις αρχές Ιανουαρίου(11) περιγράφοντας –και παρακαλώ μην παρεξηγηθώ αλλά είναι αναγκαίο να αναφέρονται για την ιστορία αλλά και για τον αναγνώστη που διαβάζει πρώτη φορά- με γλαφυρό τρόπο αυτά που σήμερα έξι μήνες μετά, συμβαίνουν στην χώρα. Έρχεται κοινωνική αναταραχή λέγαμε από τις 21 Ιανουαρίου με ειδική ανάρτηση μας στην πρώτη σελίδα. Δέκα ημέρες μετά. Με νέα  πρωτοσέλιδη ανάρτηση προειδοποιούμε. Έρχεται κοινωνική αναταραχή. Λίγες ημέρες αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο προειδοποιούμε «έρχεται κοινωνική εξέγερση» και στα τέλη Φεβρουαρίου επανερχόμαστε. «Έρχεται αιματοχυσία». Χθες ο επίτιμος της ΝΔ –τι παράδοξο και αυτό η κόρη με δικό της (από)κόμμα και ο μπαμπάς- επίτιμος στην ΝΔ- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιεί «θα έχουμε νεκρούς» σε συνέντευξη του στην συνάδελφο Αλέξη Παπαχελλά. Τους ίδιους φόβους έχει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων. Δεν το λένε για να μη τροφοδοτούν τους φόβους και οι φόβοι γίνουν εφιαλτική πραγματικότητα.  Δυστυχώς δεν απέχουμε πολύ από μια γενικευμένη αναταραχή.

Έρχονται τα χειρότερα και αυτό απέδειξαν οι χθεσινές μαραθώνιες πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Σαμαρά από την Τρίτη τα μεσάνυχτα μέχρι και λίγο πριν το διάγγελμα και των δυο. Ακούγοντας  Παπανδρέου και Σαμαρά,  φαινομενικά και προς στιγμή, φάνηκε να μπαίνει  τέρμα στην πρόθεση των δυο αρχηγών να βρουν μια κοινή συνισταμένη για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας (οικουμενική μάλλον απέχει πολύ από τα δεδομένα της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας) ώστε να  αποφύγουν τις εκλογές. Επαναλαμβάνουμε στην παρούσα φάση όσο περίεργο και αν ακούγεται, για να  το κάνουμε λιανά σαφές και καθαρό, τυχόν προσφυγή στις κάλπες, αν και οι εκλογές δίδει τέρμα στα αδιέξοδα, εν τούτοις  όσο περίεργο και αν ακούγεται, εκλογές αυτή την ώρα  θα είναι όχι απλά  καταστροφικές, αλλά ολέθρια επιλογή! Γιατί;
Δεν είναι μόνο το κόστος. Τα χρήματα δηλαδή που θα δαπανηθούν αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι προκλητικά πολλά και η σπατάλη μεγάλη.  Ο τόπος δεν αντέχει ένα τέτοιο έξοδο! Είναι πολλά τα λεφτά και εθνική πρόκληση να δαπανηθούν για να καταλήξουν σε ποιους; Στους εκδότες! Στους μεγαλό δημοσιογράφους! Γιατί ας μη γελιόμαστε, τα χρήματα εκεί θα πάνε για αυτό πιέζουν  για εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι τα γνωστά και μεγάλα παλιά και νέα  εκδοτικά συγκροτήματα! Γιατί είναι σίγουρο  κρατικά (από τα δάνεια της 5ης δόσης) τα  χρήματα αυτά! Είτε 50 είτε 150.000.000 ευρώ είναι πολλά για να δοθούν για να γίνουν εκλογές.
Τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν τα ήδη υπέρ και κατά  χρεωμένα κόμματα! Και αξίζει να σημειωθεί –γιατί αυτό το κρύβουν όλα τα κόμματα,   τα οποία έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση του 2010 και του 2011 και το κυβερνών κόμμα και η  ΝΔ έχουν πάρει μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση και του 2012!
Όλοι αυτοί που πιέζουν, σήμερα και στο μέλλον,  για εκλογές είναι αμετανόητοι κρετίνοι που απλά κοιτάνε να κάνουν αφαίμαξη οικονομική στα χρήματα της 5ης δόσης! Μετά θα αρχίσουν να ζητάνε νέα δάνεια από τις τράπεζες, οι μεγάλοι εκδότες και οι καταχρεωμένοι, κρατικοί φορείς, και πριν έρθει ο Οκτώβριος θα μιλάνε πάλι για την 6η δόση επειδή τα λεφτά θα τα έχουν φάει η συνήθεις ύποπτοι (τράπεζες και εκδότες) και ο λαός θα μείνει νέτος ρέστος. Άφραγκος! Να πεινά και να λιμοκτονεί στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί.  Είναι πρόκληση κύριε Πρωθυπουργέ να λες από το βήμα τις βουλής και μέσω διαγγελμάτων ότι κατανοείς τον πόνο των πολιτών όταν εσύ καθημερινά τρως χλιδάτα καθημερινά το ίδιο και η οικογένεια σου και οι οικογένειες των βουλευτών και των στενών συνεργατών σου. Και το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς εθνοπατέρες! Είναι πρόκληση κύριοι να λέτε τέτοιες ανοησίες γιατί εσείς καθημερινά στρώνετε τραπέζι! Και δεν είναι καθόλου λαΪκισμός! Είναι η αλήθεια! Η σκληρή πραγματικότητα. Μαζευτείτε απλά. Τα χρήματα λοιπόν της 5ης και 6ης, (μετά θα έχουμε ήδη πάει και επίσημα στην ανακοίνωση της πτώχευσης) θα τα τρώνε τα κοράκια των μεγαλοεργολάβων και των εκδοτών! Μέσω τραπεζών και άλλων υπόγειων καναλιών και διαδρομών…
Τα χρήματα, την ώρα  που κόσμος φωνάζει, κραυγάζει ύστατη φωνή διαμαρτυρίας, και προειδοποιεί,  πριν αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του. Λαός πεινασμένος είναι ικανός για όλα! Εδικά ένας λαός που καταπονείται από τις  τράπεζες και δια αυτών από τους  μεγαλοεργολάβους και τους κρατικοδίαιτους. Μεγαλοεκδότες. Κόμματα και ότι περισσεύει στον κρατικό κορβανά θα  πάει στις συντάξεις και στους μισθούς. Χρήματα για ανάπτυξη μηδέν!    Τα χρήματα αντί να δοθούν για ανάπτυξη να κινηθεί η αγορά θα πάνε σε όλο αυτό το συνονθύλευμα συμφερόντων. Αν δεν  πέσει χρήμα στις μικρομεσαίες τάξεις, στον απλό εργαζόμενο, στον μισθωτό, στο μικρό επιχειρηματία για να κινηθεί η αγορά, η  Ελλάδα θα συνεχίσει να αργοπεθαίνει στις πλατείες. Αν δεν πέσει χρήμα στην μικρομεσαία τάξη  να ανασάνει λίγο ο κάθε  οικογενειάρχης η κατάσταση θα χειροτερέψει. Και όμως όλα τα αρπαχτικά επειδή βλέπουν τι έρχεται ακονίζουν με έντονες παρασκηνιακές, θολές και βρόμικες  διεργασίες, τα μαχαίρια τους και ετοιμάζουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς οι οποίοι φουσκώνουν  προκλητικά.  Βλέπουν όλοι αυτοί την εθνική καταστροφή με την – τυπική – ανακοίνωση της πτώχευσης της χώρας, διότι τώρα βρισκόμαστε σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης, για αυτό και  τρέχουν ως αρπαχτικά να κατασπαράξουν ότι  μπαίνει στα κρατικά  ταμεία με  τα δάνεια!   Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια και ο κόσμος το γνωρίζει. Πολύ καλά!
Για αυτό και η κατάσταση θα χειροτερεύει κάθε ημέρα και πιο πολύ. Χθες στην Αθήνα στα    Γιάννενα και σε άλλες μικρές πόλεις απλά είδαμε - πέρα από τα στημένα προβοκατόρικα επεισόδια που στόχο είχανε να μην φτάσει η μάζα των διαδηλωτών στην βουλή – μόνο την αρχήν όσων  δύσκολων έρχονται.
Ο λαός με το δίκιο του θα εξαγριωθεί όσο βλέπει το  πολιτικό σύστημα (πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς, εκδότες, δημοσιογράφους) να βυσσοδομεί χυδαία και να ετοιμάζεται να κατασπαταλήσει το  δανεικό (κρατικό) χρήμα!
Όχι ούτε μάντης –κακών δυστυχώς είμαι ούτε το χάρισμα έχω – απλή ανάλυση πολιτικών δεδομένων και διασταύρωση πληροφοριών από μυστικές εκθέσεις που κυκλοφορούν εδώ και εκεί Αμερικανών, Ρώσων, και Ευρωπαίων κάνουμε. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Διασταύρωση,  σύγκριση, και ταυτοποίηση  πληροφοριών βάζουμε σε μια σειρά. Αυτό είναι όλο ως απάντηση στα προσωπικά σχόλια και email που λαμβάνω ειδικά για το χθεσινό μου ρεπορτάζ –editorial. Το οποίο δικαίως τρομάζει η ακρίβεια των πληροφοριών και των γεγονότων που ξετυλίξαμε.
Τα προσεχή 24ωρα και όσο ο κόσμος θα αντιλαμβάνεται ότι είναι όλοι τους αμετανόητοι! Και 230 βουλευτές (αφαιρώ ένα μικρό ποσοστό αυτών που συναισθανόμενοι το ηθικό και  πολιτικό  βάρος) θα παραιτηθούν από  τα κόμματα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και ίσως του ΛΑΟΣ (για τις εντυπώσεις)!
Και πάμε τώρα στις ερχόμενες και επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου