Share |

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Νίκος Καρπούζης- ''Και ποιόν να ψηφίσω;"




Αγαπητοί φίλοι,

Γνωριζώμαστε αρκετά χρόνια - Διαδικτυακά - και μέσα στο διάστημα αυτό αρκετοί ήταν εκείνοι που με  με τίμησαν με την προσωπική τους γνωριμία και φιλία.  
Κατά τη χρονική αυτή διάρκεια και μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια πολλά γεγονότα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας, δυστυχώς, καθόλου ευχάριστα.  Όπως όλοι γνωρίζουμε οι ντόπιοι... εγκάθεκτοι τραγούδησαν κατά τον καλύτερο τρόπο το τραγούδι που τους ζητήθηκε να τραγουδήσουν φέρνοντας την πατρίδα 
μας στο χείλος τού γκρεμού μ' αποτέλεσμα, κάθε μέρα που περνάει να πηγαίνουν τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο.
Καθημερινά λαβαίνω δεκάδες μηνύματα που αναφέρονται στο τι είπαν οι... "πολιτικοί" αρχηγοί, τι λέχτηκε και τι συμφωνήθηκε στις... Βρυξέλλες ή κάπου αλλού, καθώς επίσης και για το πως αντιδρούν και ενεργούν οι... διαφωνούντες ή οι αγανακτισμένοι συμπατριώτες μας.
Ωστόσο, εκείνο που δεν βλέπω να γίνεται, και τη θεωρώ υψίστης σημασίας έλλειψη, είναι ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, όταν σε μερικές εβδομάδες κληθεί ο λαός να δώσει την τελική μάχη θα πρέπει να αντιπαραταχθεί απέναντι στον εχθρό κάποια υπολογίσιμη δύναμη. 
Το τί λένε οι ξένοι εντολοδόχοι και το τι πράττουν τα... "εξουσιοδοτημένα τσιράκια"τους (δημοψήφι-σμα ή όχι, εκλογές και πότε) είναι κάτι που πρέπει να πάψει να μας ενδιαφέρει περιμένοντας έτσι να δοθούν λύσεις απ' αυτούς που δημιούργησαν το... χάος.  
Αν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει  ν' αφήσουμε τα λόγια και τις... "βαθυστόχαστες" αναλύσεις και ο καθένας μας θα πρέπει να προετοιμαστεί παίρνοντας θέση... μάχης.
Σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενα ή ανακοινωθέντα οι πολίτες τής πατρίδας μας σύντομα θα κληθούν, για μια ακόμη φορά να εκλέξουν τους... "αντιπροσώπους" τους γι' αυτό και το ερώτημα που τίθεται ακόμα και από τους πλέον διαφωνούντες απλούς πολίτες είναι:  "Και ποιόν να ψηφήσω;"  
Έπειτα απ' αυτό το λαϊκό δίλλημα που έντεχνα έχουν καλλιεργήσει οι... κομματάρχες το ερώτημα μου είναι:
"Άραγε βρίσκονται, οι αντι-μνημονιακές δυνάμεις, σε κατάσταση ετοιμότητας για ν' αντιμετωπί-σουν το προκατασκευασμένο, από κάθε άποψη αυτό... παιχνίδι;  
Στο σημείο αυτό ομολογώ ότι όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα είναι.  Αντίθετα, παραμονή τών εκλογών, ως απλός πολίτης που θέλει να ξεφύγει από
την... μέγγενη τού παλαιοκομματισμού, βλέπω να υπάρχει πλήρης κατακερματισμός τών...  αντι-μνη-μονιακών δυνάμεων όπως επίσης και πολλά.... μπαϊράκια.
Είναι, όμως αυτονόητο, ότι με τέτοιες προϋποθέσεις η... βαλίτσα δεν πρόκειται να πάει καθόλου μακρυά. Μήτε, καν, ένα βήμα.  Βέβαια το πού βρίσκεται σήμερα η πολιτική και η οικονομική κατάσταση τής χώρας μας είναι πολύ λυπηρό, αν όμως οι... αντι-μνημονιακές δυνάμεις δεν υιοθετήσουν και δεν παρουσιάσουν στον λαό μια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση-λύση και μάλιστα πολύ γρήγορα, τ' αποτελέσματα τής πολιτικής αυτής ραθυμίας θα είναι ολέθρια για το μέλλον τής εθνικής μας ύπαρξης.
Καλώ λοιπόν, ως απλός πολίτης, όλες τις αντι-μνημονιακές δυνάμεις να ενωθούν πάνω σε δυο βασικούς άξονες:  Ο πρώτος είναι η σύγκληση αναθεωρητικής εθνοσυνέλευσης και ο δεύτερος είναι η ενεργοποίη-ση τής λαϊκής δικαιοσύνης για την τιμωρία ό λ ω ν εκείνων που από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα
ασέλγησαν ποικιλοτρόπως εις βάρος τής πατρίδας μας.  
Ένοχοι δεν είναι μόνο οι οικονομικοί κλέφτες και απατεώνες, αλλά και όλοι εκείνοι οι οποίοι ως... αντι-πρόσωποι τού λαού και κυβερνώντες συνήργησαν στο να καταρρακωθούν οι όποιες αξίες και ιδεώδη συγκροτούν την υγιή λειτουργία μιας κοινωνίας.
Η πατρίδα μας διαθέτει εκατοντάδες ανθρώπους που μπορούν να την κυβερνήσουν πιο υπεύθυνα και απο-τελεσματικά.  Γι' αυτό, όμως, θα πρέπει όλοι, λαός και ηγέτες, να ενωθούν και έχοντας ως κοινό στόχος τους (στην πρώτη, τουλάχιστον φάση) τους 2 παραπάνω στόχους να αντιπαραταχθούν ενάντια στις δυνάμεις που με κάθε τρόπο επιθυμούν την παγκοσμιοποίηση ώστε να ανακοπεί το ρεύμα που οδηγεί στην... ισοπέδωση και την ανθρώπινη απαξίωση.
Χρειάζεται, λοιπόν, να δραστηριοποιηθούν οι... εφεδρείες αυτές και τα όποια μέτωπα, κινήματα και ομά-δες να ενταχθούν κάτω από τη κοινή σημαία τής εθνικής ενότητας για να υπάρξει ελπίδα νίκης.  
Όποιοι αρνηθούν να συμμετάσχουν σ' αυτό το παλλαϊκό μέτωπο τούτο σημαίνει ότι τα κίνητρά τους είναι ευτελή και ιδιοτελή, ενώ ταυτόχρονα γεννιούνται και ερωτήματα που αφορούν τον ρόλο τους ως 5φαλαγγίτες τού εχθρού.  Όσοι δε, από τους φυσικούς ηγέτες δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως έκαναν στο παρελθόν οι πρόγονοί μας, τότε είναι και αυτοί υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και γι' αυτό θα κάνουν πολύ καλά να πάψουν να εμφανίζονται στα κανάλια ή να αρθρογραφούν δρέπωντας δάφνες για την ευγλωτία τους και ν'αφήσουν τον λαό του να βρει τον δρόμο του.
Οι χαλεποί καιροί τούς οποίους βιώνει σήμερα η πατρίδα μας χρειάζονται... μπροστάρηδες, έτοιμους να θυσιαστούν και όχι πολιτικούς αναλυτές ή απλούς αντιρρησίες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να επαναεξασφαλίσουν τα... κεκτημένα.  Τα έπη δεν δημιουργούνται με λόγια, αλλά με αγώνες.
Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Νίκος Καρπούζης,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου