Share |

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΣΠΙΘΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


30 Ιανουαρίου 2012



Ανοιχτή επιστολή
προς τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων



Γη των θεών φροντίδα, Ελλάς, ηρώων μητέρα,
φίλη, γλυκεία πατρίδα μου, νύκτα δουλείας σ' εσκέπασε, νύκτα αιώνων.

Α. Κάλβος


Κύριοι Βουλευτές,
για μια ακόμη φορά επανερχόμαστε στις υποδείξεις που σας είχαμε αποστείλει με την εξώδικο διαμαρτυρία μας τον περασμένο Ιούνιο, τις οποίες αγνοήσατε παντελώς προκαλώντας την οργή μας.
Πιστεύουμε πως δεν ωφελεί κανέναν αν σήμερα ισχυριστούμε ότι εμείς είχαμε δίκιο, αφού ο ένας μετά τον άλλο οι συνάδελφοί σας αποδέχονται, κατόπιν εορτής, ότι έκαναν λάθος, ότι δεν εκτίμησαν σωστά τη σοβαρότητα της στιγμής, και το χειρότερο, ότι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν, ενώ είναι προφανές ότι σας ήταν ήδη γνωστό πολύ καιρό πριν. Έχοντας λοιπόν, συνειδητά ή ασυνείδητα, διαπράξει το μοιραίο λάθος να συνεργήσετε στο σχέδιο εξόντωσης της πατρίδας και του λαού της, σας καλούμε για ύστατη φορά, να αντισταθείτε. Να υψώσετε το ανάστημά σας ως Έλληνες απέναντι στη βαρβαρότητα, και να αρνηθείτε την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης, διότι το αντίθετο θα σημαίνει:

● ότι η χώρα μας θα παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία και θα υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία της, δημόσια και ιδιωτική.
● ότι θα απαγορευθεί η αναδιάρθρωση του υπολοίπου χρέους σύμφωνα με τα συμφέροντα της.
● ότι θα επιτραπεί στους δανειστές μας να μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους σε τρίτους και ότι δεν θα μπορεί να δανείζεται από άλλες χώρες πλην Ε.Ε.
● ότι θα απαγορευτεί ο συμψηφισμός των απαιτήσεων της χώρας με τα δάνειά της (άρα ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις θα μπορεί να απαιτήσει, ούτε τις τυχόν δολίως υπογεγραμμένες συμβάσεις να αναθεωρήσει).
● ότι η χώρα μας θα χάσει κάθε δυνατότητα να ρυθμίζει με απόφαση της Ελληνικής Βουλής και κατά το συμφέρον της την εξυπηρέτηση του χρέους αφού θα υπαχθούμε στο Αγγλικό Δίκαιο.
● ότι το Ελληνικό δημόσιο θα παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα των υπό «αξιοποίηση» περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή από τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων που πάνε αυτούσια στους δανειστές.
● ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους δανειστές και το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μπορεί π.χ. να πουληθεί στα Σκόπια και να αλλάξει ονομασία.
● ότι οι δανειστές μας θα μπορούν να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό «κράτος» να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.

Αυτά και άλλα πολλά αν αποδεχτείτε, τότε συνειδητά επικυρώνετε  ένα έγκλημα κατά της πατρίδας

Η κυβέρνηση την οποία στηρίζετε δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό ώστε να τον δεσμεύει με υπογραφές που υποθηκεύουν το μέλλον του. Κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα δεν δικαιούται να καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο και τους κατοίκους δουλοπάροικους, ούτε έχει δικαίωμα να δεσμεύσει τις τωρινές και τις μελλοντικές γενιές με συμφωνίες που καταδικάζουν τον λαό στην ανέχεια, τον ωθούν στην απελπισία και τη μετανάστευση.
Εμείς ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε την ισχύ αυτών των συμβάσεων. Τη στιγμή που η Ελλάδα πρόκειται να κηρυχτεί επισήμως μέσα σε 2-3 εβδομάδες από τους οίκους αξιολόγησης σε κατάσταση πτώχευσης (D), εσείς, παρότι ομολογείτε ότι δεν ξέρατε τι υπογράφατε, εξακολουθείτε να διαπραγματεύεστε PSI, μνημόνια και νέες δανειακές συμβάσεις, και να οδηγείτε τη χώρα σε ολοκληρωτική σκλαβιά.
Στους χαλεπούς καιρούς της εθνικής συμφοράς που μας ετοιμάζετε, εμείς σας προειδοποιούμε ότι θα παραμείνουμε Έλληνες. Το βουβό ποτάμι της οργής σύντομα θα φουσκώσει και όλοι μας τότε θα μετρηθούμε με τη μοίρα και τις επιλογές μας. Όλοι μας θα κληθούμε να πούμε το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο ΟΧΙ ως ύψιστο χρέος απέναντι στην ιστορία μας, στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Η ώρα της Κρίσης πλησιάζει. Κι αυτή η ώρα δεν θα ανήκει πια στις Ερινύες, αλλά στη Νέμεσι.
 Σε μια κοινωνία που έμεινε δίχως όραμα, δεν είναι η οικονομία το πραγματικό πρόβλημα, αλλά η αντίσταση και η θυσία στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Σας καλούμε λοιπόν να μην εγκαταλείψετε τη μάχη, να μην ενδώσετε στους Εφιάλτες και στις Σειρήνες της υποτέλειας. Σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας στο όραμα για μια νέα φωτεινή Ελλάδα. Σας καλούμε να αρνηθείτε τη λήθη, ν’ ανοίξετε τις πόρτες της ψυχής σας, ώστε να ηχήσουν οι σάλπιγγες του ΟΧΙ. Γιατί αυτή η μικρή χώρα,

ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο,
που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού,
τη θάλασσα, και το φως του ήλιου[1]


γνωρίζει καλά πώς να αντιστέκεται και πώς να πορεύεται ενάντια στο ρεύμα. Γιατί αυτή η μικρή χώρα γνωρίζει καλά πώς να κάνει το όνειρο πράξη…



                                   
Ο εκπρόσωπος της Σπίθας Ιωαννίνων
Ευάγγελος Σκανδάλης



τηλ: 6977247557,  email: plesiaptisi@hotmail.com
Fb: Σπίθα Ιωαννίνων, www.spitha-kap.gr


[1] Γ. Σεφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου