Share |

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΓΛΕΖΟΣ-ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Ε.ΛΑ.Δ.Α



Έκκληση - πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου υπογράφουν, με

το ειδικό βάρος που φέρει το όνομα του καθενός τους, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

Η νέα κίνηση με τίτλο Ε. ΛΑ. Δ. Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) που επιδιώκει «μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας» κάνει την πρώτη δημόσια εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης (1η Φεβρουαρίου 2012), στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην οργάνωση παλλαϊκού κινήματος αλληλεγγύης και ανατροπής και απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν να υπάρξει συσπείρωση «ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, αναμένεται να δώσουν το «παρών» προσωπικότητες της Τέχνης, των Γραμμάτων, της επιστήμης και της πολιτικής - ως φυσικά πρόσωπα και όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων ή πολιτικών σχημάτων.

Τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κοµµατικό µηχανισµό αλλά µέσο αντίστασης στη «ξένη εξάρτηση» και στο «σάπιο πολιτικό σύστηµα εξουσίας», ενώ, όπως έχει δηλώσει ο Μίκης Θεοδωράκης, το εγχείρημα δεν έχει εκλογική διάσταση, τουλάχιστον προσώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου