Share |

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ηλίας Σταμπολιάδης- ''Ας δοξάσουν τον Θεό οι υποταγμένοι στον Καίσαρα ιεράρχες...''


''Ας δοξάσουν τον Θεό οι υποταγμένοι στον Καίσαρα ιεράρχες...'' 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιδεολογία και ο τρόπος δράσης  της Χρυσής Αυγής  δεν συνάδουν με το την φιλοσοφία και την πίστη του Ελληνισμού. Αναμφισβήτητα είναι παγανιστές και η πολιτική τους ιδεολογία, αν και την παρουσιάζουν σαν ορθόδοξη, δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές του Χριστιανισμού. Μάχονται τους μετανάστες με τρόπο έκδηλα προκλητικό προς τα ανθρώπινα συναισθήματα και με τα ξυρισμένα τους κεφάλια,  τα μαύρα τους ενδύματα  καθώς και την στρατολόγηση γεροδεμένων νέων έτοιμων να καθυποτάξουν κάθε αντιστεκόμενο, επιβεβαιώνουν την εντύπωση ενός τάγματος φασιστών που έχει τις ρίζες του στη Χιτλερική Γερμανία,  που έσπειρε το θάνατο στην υφήλιο.
Ενισχύθηκαν πολιτικά από την δράση τους ως προστάτες των αδυνάτων, υπερασπιστές της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, θρησκείας καθώς και της εθνικής ακεραιότητας από την εισβολή κατ΄ επιλογή αλλόθρησκων αλλοδαπών. Στην ουσία  οι αρχές αυτές αποτελούν όλα αυτά τα στοιχεία του ελληνισμού που αν τα χάσει θα γίνει εύκολη λεία των εθνομηδενιστών του και η υπεράσπιση τους αποτελεί υποχρέωση όλων των Ελλήνων απέναντι στην  ξενόδουλη ηγεσία που δυστυχώς κυβερνά τον τόπο.
Όμως η δράση της Χρυσής Αυγής μεθοδικά αντιβαίνει προς αυτά τα οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζει,  έτσι ώστε να δίνει τα απαραίτητα επιχειρήματα στους πραγματικούς εθνοπροδότες να καλύπτουν τη δική τους προδοσία και να έχουν εύκολο τον χαρακτηρισμό του φασίστα, του ρατσιστή, του παγανιστή, ακόμη και του αιρετικού Χριστιανού σε όποιον τολμήσει να ξεμπροστιάσει την εθνομηδενιστική τους πολιτική, στην παιδεία, στην οικονομία, στην αναπτυξιακή κατάρρευση,  στο ξεπούλημα του τόπου, και την πολιτική του υποδούλωση με τα νομοθετήματα του ψηφίζουν.
Είναι απορίας άξιο ότι  πολλοί επίσκοποι, ιερείς και διάφοροι θρησκευόμενοι έχουν βαλθεί στη συγγραφή βιβλίων και εκφώνηση λόγων, ενάντια στην αναμφίβολα λανθασμένη ιδεολογία και τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από τον πραγματικό εχθρό και σύμμαχο του Μαμωνά που δεν είναι άλλος από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ισχύς αυτού του συστήματος ξεπερνά πλέον αυτή των εθνών, τα οποία προσπαθεί να εκμηδενίσει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά αλλά ακόμη και συνειδησιακά ώστε η νέα τους κοσμοθεωρία να συνάδει με τα σχέδια του.
Διερωτάται κανείς εάν η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής αποτελεί φυσική αντίδραση των αδυνάτων και προδομένων Ελλήνων, πολλοί από τους οποίους  έχουν παγιδευτεί σε αυτή με κάθε καλή προαίρεση, ή αντιθέτως, αποτελεί σχέδιο του συστήματος που δημιουργεί την αφορμή ώστε να μπορεί να εξοβελίζει τους αντιπάλους του χαρακτηρίζοντας τους ως φασίστες και ρατσιστές; Ας δοξάσουν τον Θεό οι υποταγμένοι στον Καίσαρα ιεράρχες που χάρη στην Χρυσή Αυγή έχουν την ευκαιρία να αρθρώνουν, χωρίς κόστος, λόγους με όλα τα φιλάνθρωπα και χριστιανικά τους αισθήματα, να κάνουν χρήση όλων των εδαφίων της Βίβλου περί αγάπης και να εφησυχάζουν τον λαό, όταν υπονομεύεται η ίδια η ύπαρξη και η πίστη του. Αλλοίμονο σε αυτούς που αναπαύονται στον Σταυρό του Κυρίου διότι ο Κύριος Ανέστη και ήδη έρχεται.

Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου