Share |

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση -Οι δυνατότητες αντίδρασης στη μνημονιακή πολιτική και η δημιουργία Πανεπιστημονικού Μετώπου Ανασυγκρότησης της χώρας

Αποτελεί ηλίου φαεινότερον ότι η υγεία και η πρόνοια νοσούν βαρέως στη χώρα μας και, αν δεν αλλάξει κάτι αμέσως, αναμένεται να εγκαταλείψουν λίαν συντόμως τη μάταια αυτή ζωή.

Στην ημερίδα που διοργανώσαμε ως Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (6μήνες μετά από την προηγούμενη ημερίδα που διοργανώσαμε στις 15/12:http://www.aikmed.gr/doctors.php?page=2066) και στηριζόμενοι στο μεγάλο μας προσόν, την απουσία δηλαδή κομματικής πατρωνίας, συμμετείχαν συνάδελφοι από διαφορετικούς χώρους και καταγωγές, καθώς και επιστήμονες από διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν πολλά και αναγκαστικά, αρκετά από αυτά αναφέρθηκαν επιγραμματικά. Η εκδήλωση όμως αυτή, έδωσε το έναυσμα για ζύμωση διαφορετικών χώρων και ήδη έχουν πραγματοποηθεί συναντήσεις με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα βήματα.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, εκπρόσωποι ασθενών και γιατροί παρουσίασαν τα δεδομένα από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στην καθημερινότητα των ασθενών και στο χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας. Στο δεύτερο, οι ομιλητές κατέθεσαν τις θέσεις τους βάσει του γνωστικού του αντικειμένου στην οικονομία, στην εκπαίδευση, κλπ.
Το κοινό, απαιτητικό και ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου όπως και στην προηγούμενη ημερίδα που είχαμε διοργανώσει στον ΙΣΑ, συμμετείχε ενεργά κάτι που αποδεικνύεται και από την παράταση της λήξης των εργaσιών κατά 2 ώρες και πλέον.
Η επιτακτική ανάγκη αντίδρασης, όπως διαγράφηκε από τις περισσότερες ομιλίες, κατέληξε στη δημοσιοποίηση των στόχων και των δράσεων του Πανεπιστημονικού Μετώπου Ανασυγκρότησης της χώρας. Την πρωτοβουλία παίρνουν οι γιατροί της Αθήνας που με το κάλεσμά τους συσπειρώνουν ήδη όλους τους επιστήμονες και τους καθηγητές της χώρας και του απόδημου ελληνισμού, που σέβονται τη δεοντολογία τους, δεν υπηρέτησαν το φαύλο πολιτικό σύστημα και ενδιαφέρονται πραγματικά για τους κατοίκους αυτής της χώρας. Έχουν αποφασίσει να καλέσουν σε δημόσιο διάλογο και να καταγγείλουν τις καταστροφικές πολιτικές των καθεστωτικών κομμάτων και να προτείνουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους τις λύσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε αυτοδύναμη ανάπτυξη. Οι προτάσεις βασίζονται στους κανόνες της επιστήμης και του δικαίου, στηρίζονται στην ενότητα του λαού και στοχεύουν στην απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των τοκογλύφων.
Μεταξύ άλλων χαιρέτησαν οι: Αποστολόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος ΣΕΥΠΙΚΑ καιΤσιτινίδης Κω/νος, πρόεδρος ΕΕΟΙ.
Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές: Κατσαρό Νίκο, πρώην πρόεδρο ΕΦΕΤ,Λαβδιώτη Σπύρο, καθ/τή ΟικονομικώνΣταμπολιάδη Ηλία, Καθηγητή ΠολυτεχνείουΚρήτηςΤσιπά Γεώργιο, Φιλόλογο, Πολ. Μηχανικό και Καζάκη Δημήτρη,Οικονομολόγο, ΓΓ ΕΠΑΜ που μας τίμησε και πάλι και ιδιατέρως τον Γιώργο Ματθαίου (δημ/φο), μέλος της Π.Ε. του “Σχεδίου Β”που εκτός της τοποθέτησής του συντόνισε τη συζήτηση και τον Σακκά Ιωάννη, πρώην εισαγγελέα, που αποτύπωσε την νομική ερμηνεία όλων αυτών που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας. Επίσης τους συναδέλφους: Παπανικολάου Πάνο, Νευροχειρουργό, Υποψήφιο Πρόεδρο ΕΙΝΑΠ,Στασινόπουλο Χρήστο, Θωρακοχειρουργό, Εκπρόσωπο Αν.Ελ και ιδιατέρως τονΓιαννουλόπουλο Ανδρέα, Καρδιολόγο-Πνευμονολόγο που καταθέτει σώμα και ψυχή στον αγώνα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο από την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΙΚ στις 15 Ιουνίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: http://aik-med.gr/doctors.php?page=2088 Σύντομα θα αναρηθούν και τα υπόλοιπα.
Η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση είναι η συνδικαλιστική ιατρική παράταξη που δε χειραγωγείται από κόμματα, περιλαμβάνει από πλαστικούς χειρουργούς μέχρι εναλλακτικούς και από στρατιωτικούς μέχρι ανέργους, ειδικευόμενους ή υποαπασχολούμενους γιατρούς και η μοναδική που εφαρμόζει την εκ περιτροπής εκπροσώπηση της στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΕΙΝΑΠ ώστε να ακούγονται περισσότερες θέσεις από όλους τους ιατρικούς χώρους. www.aikmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου