Share |

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αίτηση για πολιτικό άσυλο στον Snowden, από τον Σταύρο Βιτάλη.

Αθήνα, 3  Ιουλίου, 2013. 
Αίτηση για πολιτικό άσυλο στον Snowden, από τον Σταύρο Βιτάλη.
Αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα για τον πρώην τεχνικό σύμβουλο του NSA & CIA Σνόουντεν - ο οποίος κατήγγειλε τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των πολιτικών της ΕΕ αλλά και της Ελλάδας -  κατέθεσε σήμερα επισήμως ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
Σε αναμονή εξελίξεων, δίνουμε στη δημοσιότητα την σχετική αίτηση, προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποιήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Προς το Υπουργείο Δημόσια Τάξης                                  Αθήνα, 3 Ιουλίου 2013
& Προστασίας του Πολίτη
Αθήνα

Κοινοποίηση:

1. Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
2. Πρωθυπουργό Ελληνικής Κυβέρνησης
3. Υπουργείο Εξωτερικών
4. Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
5. Edward Joseph Snowden


ΑΙΤΗΣΗ

Σταύρου Βιτάλη του Γεωργίου
Αγίας Σοφίας 50
10444, Αθήνα
Τηλ. 6980292626

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση με κατεπείγουσες διαδικασίες πολιτικού ασύλου στον Edward Joseph Snowden.

Κύριοι,

Ο Edward Joseph Snowden, γεννηθείς στις 21 Ιουνίου του 1983, πολίτης των ΗΠΑ, εργαζόμενος έως πρόσφατα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) και στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ,αιτείται μέσω ημών Πολιτικό Άσυλο από την Ελληνική Δημοκρατία, για τους παρακάτω λόγους, οι οποίοι αποτελούν και λόγους για παροχή πολιτικού ασύλου, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι του ελληνικού κράτους, αλλά και οι διεθνείς συνθήκες τις οποίες συνυπέγραψε η χώρα:
1. Διώκεται στις ΗΠΑ, για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, και πιο συγκεκριμένα, επειδή αποκάλυψε πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, παρακολουθούσαν παρανόμως ηγέτες και πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ελλάδας.
2. Βρίσκεται έξω από την πατρίδα του, σε διεθνές έδαφος (στην περιοχή transit του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας, Σερεμέτγιεβο) και λόγω αυτού του γεγονότος, έχει αδυναμία κατάθεσης αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου αυτοπροσώπως.
3. Παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα του όπως η σύμβαση του ΟΗΕ για τους πολιτικούς πρόσφυγες ορίζει, με πιθανότητα καταδίκης του σε θάνατο, από το δικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, το οποίο επιτρέπει την θανατική ποινή.
4. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με εκτέλεση από μυστικές υπηρεσίες ή από συμβόλαιο θανάτου.
Δεδομένου ότι η παρούσα αίτηση, είναι καθ’ όλα νόμιμη και αιτιολογημένη, σας καλούμε να προχωρήσετε με κατεπείγουσες διαδικασίες, στη παροχή πολιτικού ασύλου στον Edward Joseph Snowden και την μεταφορά του από το αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, στην Αθήνα.
Τη διαμονή, και τα λοιπά έξοδα παραμονής στην Ελλάδα, του Edward Joseph Snowden, δηλώνω υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, πως αναλαμβάνω πλήρως.

Ο αιτών
Σταύρος Βιτάλης

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου