Share |

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Καραβαζάκης- Ευρωεκλογές 2014:

Ευρωεκλογές 2014: ευκαιρία για τους Έλληνες!

αρπαγή της Ευρώπης

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, στη μεν Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται ανάδειξη δυνάμεων καταδίκης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ε.Κ.Τ., στην δε Ελλάδα και η συντριβή των συνθετικών της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Το κύριο μέτωπο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κυριάρχησε από τις προηγούμενες ευρωεκλογές μέχρι και σήμερα είναι, η επιλογή και εφαρμογή των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών και της χρηματοπιστωτικής κατοχικής Τρόικας.
Στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπου η κοινωνική καταστροφή έχει χαρακτήρα γενοκτονίας (αυτοκτονίες, μετανάστευση, άστεγοι, πτωχεύσεις), το ζητούμενο της εναλλακτικής διεξόδου και προοπτικής είναι, κυριολεκτικά, ζωτικής σημασίας. Οι δε τρέχουσες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τα ενεργειακά αποθέματα στις Α.Ο.Ζ. τους, δημιουργούν συνθήκες αναβάθμισης των δύο ελληνικών κρατών.
[ Ήδη δε, στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου τον Φεβρουάριο του 2013, αναδείχθηκε νέος πολιτικός φορέας ("Συμμαχία Πολιτών") εκτός του κομματικού κατεστημένου και χωρίς διχαστικές προκαταλήψεις, με 27%. ]
Εύλογα εξ αυτών των δεδομένων, τίθενται ζητήματα και πολιτικοί στόχοι για τις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως:
  • ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, αναθεώρηση των μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού χρέους
  • απόρριψη της μεταναστευτικής πολιτικής
  • ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ.
  • επικύρωση όλων των δομικών ευρωπαϊκών συνθηκών με δημοψηφίσματα
  • ελληνοκυπριακή κοινή ενεργειακή και αμυντική στρατηγική.
Μάλιστα, το αποκλειστικά ελληνικό χαρακτηριστικό, της διασποράς μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων σε χώρες της Ε.Ε. και της Ε.Ζ. προσφέρει πλεονέκτημα διεκδίκησης αυτών των πολιτικών επιδιώξεων. Πέραν από την Ελλάδα και την Κύπρο, στη Γερμανία ( ! ), στη Γαλλία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο και στη Σουηδία, μπορεί να σχηματισθούν ευρωεκλογικά ψηφοδέλτια, με κοινό τίτλο, κοινά βασικά προγραμματικά σημεία ( όπως τα προαναφερθέντα ή άλλα, περισσότερα ή λιγότερα), αποσκοπώντας στην συσπείρωση του ελληνικού στοιχείου, σε πατριωτική-δημοκρατική βάση, χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, με αντιμνημονιακό προσανατολισμό.
Μπορεί έτσι να σχηματισθεί ένα ισχυρό κίνημα κοινωνικής βάσης, έντονης και διακριτής πολιτικής πίεσης. Μπορεί να αναζωογονηθεί ελπιδοφόρα η ελληνικότητα και να λειτουργήσει παραδειγματικά σε άλλους χειμαζόμενους ευρωπαϊκούς λαούς, να χρησιμεύσει για τον σχηματισμό μετώπου των χωρών του Νότου ή και άλλων, έναντι της γερμανικής αλαζονικής απληστίας και της τραπεζοκρατίας.
Υπάρχουν, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, προσωπικότητες, ικανές και άξιες να ηγηθούν τέτοιας πρωτοβουλίας. Να τους στηρίξουμε ομόθυμα και ολόψυχα. 
Νίκος Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου