Share |

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μιχάλης Σταματογιαννάκης (Σχης ε.α) : ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ !!

                       
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ –ΑΙΓΑΙΟ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΚΡΗΤΗ.......
                          
Γράφει ο Σχης ε.α  Μιχ. Σταματογιαννάκης.

Κατά την άποψη μου η παρούσα κατάσταση δεν αφορά μόνο τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν όλοι οι Ελληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι στρατιωτικοί ε.ε αλλά και ε.α οι οποίοι υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Εκτός από τα οικονομικά υπάρχουν και τα εθνικά προβλήματα τα οποία παρακολουθώ με κάθε δυνατό τρόπο και ειλικρινά διερωτώμαι «Η Πατρίδα μας για πόσα χρόνια θα είναι όπως είναι σήμερα γεωγραφικά και ιστορικά ;» καθόσον τα τεκταινόμενα με εκπλήσουν και με απογοητεύουν με την τακτική που ακολουθεί το κράτος.
Για τη Θράκη μας έχω αναφερθεί για δεύτερη φορά τελευταία αφενός με το ιστορικό της και αφετέρου με πράξεις  που έλαβαν χώρα το 2012 και δεν έγιναν γνωστές από κανένα κανάλι και ΜΜΕ. Συνεχίζω με τη Μακεδονία μας η ιστορία και το όνομα της οποίας διασύρονται και υπάρχει κίνδυνος να παγιοποιηθεί η αλλοίωση τους από τις σκοτεινές και ανυπόστατες απαιτήσεις των σκοπιανών, χωρίς να υπάρχει έντονη και αποφασιστική αντίδραση από το κράτος.
                Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Ολοι οι Ελληνες αλλά και πολίτες άλλων χωρών γνωρίζουν ότι το όνομα Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων είναι Ελληνικό και όχι ιδιοκτησία του ψευτοέθνους των σκοπιανών που προπαγανδίζουν διεθνώς για να το οικειοποιηθούν. Η Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας με όλα τα Ελληνικά χαρακτηριστικά είναι γνωστή σε όλους και αποδεικνύεται από τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, όπως ο Ομηρος, ο Θουκυδίδης, ο Αριστοτέλης κλπ, ανεξάρτητα αν στην αρχαία εποχή κάθε πόλη της Ελλάδας ήταν ένα ξεχωριστό κράτος. Υπάρχει πλήθος στοιχείων που το αποδεικνύουν αλλά δεν είναι δυνατό να αναφερθούν όλα.
Ολες οι αρχαίες επιγραφές στην περιοχή της Μακεδονίας ανεξάρτητα που έχουν εντοπισθεί είναι γραμμένες στα Ελληνικά. Ολες οι πόλεις συμμετείχαν στη Δελφική Αμφικτυονία που ξεκίνησε γύρω στο 1550πχ γεγονός που αποδεικνύει την Ελληνική ταυτότητα των κατοίκων της αρχαίας Μακεδονίας. Πριν ξεκινήσει η εκστρατεία κατά των Περσών αρχηγός ανακηρύχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος εκτός των άλλων είπε ότι «είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας». Επίσης είναι γνωστό ότι στους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες συμμετείχαν μόνο Ελληνες. Ακριβώς για τον λόγο αυτό έλαβε μέρος το 496πχ ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος ο Α΄, επειδή ήταν Ελληνας.
Η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ήταν η Ελληνική και αυτή δίδασκε στον Μέγα Αλέξανδρο ο φιλόσοφος Αριστοτέλης. Το σημαντικό αυτό στοιχείο, που ανατρέπει την προπαγάνδα των σκοπιανών για την ψευτομακεδονική γλώσσα που επικαλούνται, αποδεικνύεται και από πλήθος επιγραφών στην Ελληνική που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σε περιοχές της Μακεδονίας όπως στην Πέλλα, στο Δίον, στα Αβδηρα αλλά και σε περιοχές των σκοπίων. Επίσης αποδεικνύεται και από τις γραφές αρχαίων Ελλήνων όπως ο Δημόκριτος, ο Ευρυπίδης κλπ που είχαν σχέση και με τη Μακεδονία.
Δυστυχώς και σήμερα με την ανοχή, για να μη γράψω με την αδιαφορία, αυτών που κρατούν στα χέρια τους την τύχη της Πατρίδας μας η Μακεδονία μας κινδυνεύει να γίνει κτήμα, έστω και μόνο κατά το όνομα, των σκοπιανών, οι οποίοι επιδίδονται σε παγκόσμια προπαγάνδα οικειοποιούμενοι το όνομα και ισχυριζόμενοι ότι είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου στήνοντας συνεχώς αγάλματα, τη στιγμή που οι δικοί μας ποιούν τη νήσσα. Που είναι το άγαλμα του στην Αθήνα !!!!
Το παλαιό Μακεδονικό ζήτημα για έξοδο στο Αιγαίο, φυσικά σχετίζεται με το σημερινό αλλά δεν έχει στενή σχέση με τις φιλοδοξίες των σκοπιανών οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ονομασία που έδωσε ο Τίτο «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην υπόψη περιοχή και κόπτονται ότι είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η γλώσσα τους είναι η μακεδονική. Το παλαιό ζήτημα ήταν η επιδίωξη γενικά των Σλάβων να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό οργάνωσαν τον κομιτατζίδικο αγώνα για να πετύχουν τους στόχους τους. Ομως οι Ελληνες Μακεδόνες με τη βοήθεια και άλλων Ελλήνων από όλη την Ελλάδα, με τον ήρωα Παύλο Μελά, ανέτρεψαν τα σχέδια τους. Το σπίτι του Παύλου Μελά είναι υπό κατάρρευση. Που είσαι κράτος ;
Την περίοδο 1912-1913 με τους βαλκανικούς πολέμους η Μακεδονία απελευθερώθηκε κυρίως από τον Ελληνικό Στρατό και στη συνέχεια με βάση τη συνθήκη που υπογράφηκε στην Ελλάδα παρέμεινε το 72% της Μακεδονίας, στη Σερβία το 17% και στη Βουλγαρία το 11%. Διαρκούντος του Α΄ παγκοσμίου πολέμου οι σλάβοι στους οποίους είχε επικρατήσει η κομμουνιστική ιδεολογία επανέφεραν τις βλέψεις του για την έξοδο στο Αιγαίο και μάλιστα η Διεθνής οργάνωση της ιδεολογίας (Κόμιτερν) αποφάσισε να ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Μακεδονίας. Εκμεταλλευόμενος την απόφαση αυτή ο Τίτο ονόμασε αργότερα την περιοχή των σκοπιανών λαϊκή δημοκρατία της Μακεδονίας και έτσι ξεκίνησε το σημερινό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώθηκε όταν κόμμα της σημερινής Βουλής των Ελλήνων είχε αποδεχθεί με απόφαση της 5ης ολομέλειας του την απόσπαση της Μακεδονίας. Αυτή η επιδίωξη για την ικανοποίηση των ξένων συμφερόντων αποτράπηκε μετά από τον νικηφόρο ηρωϊκό αγώνα του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι.
Το κυριότερο πρόβλημα ξεκίνησε το 1944 από τον Τίτο που έδωσε το όνομα Μακεδονία. Το δικό μας πρόβλημα λόγω της αδράνειας και της έλλειψης σθένους αυτών που μας κυβερνούν να προστατέψουν την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας είναι η έλλειψη της ζωντανής Ελληνικής φωνής από αυτούς που κυβερνούν. Τη στιγμή που οι σκοπιανοί οργιάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο και εξασφαλίζουν και χρηματοδοτήσεις από διεθνή συμφέροντα η δική μας πλευρά αρνείται να πεί ένα ΟΧΙ στη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το όνομα τους. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται σήμερα όταν ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Εντουαρντ Στεττίνιους το 1944 αμέσως μετά την ονομασία από τον Τίτο αντέδρασε με επιστολή επικαλούμενος την ελληνικότητα της λέξης Μακεδονία και χαρακτηρίζοντας επιθετική ενέργεια την ονομασία. Ακόμη και ο Κιζινγκέρ παραδέχεται την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, παρά τη στάση του προς την Ελλάδα.
                         ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η έλλειψη πυγμής από τους κυβερνώντες, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν τα ξένα συμφέροντα και έτσι χάσουν την καρέκλα, οδηγεί την εξέλιξη σε δραματικές καταστάσεις. Οι σκοπιανοί ξεχνούν ότι η περιοχή τους ονομαζόταν Βαρντάσκα ακόμη και στα γραμματόσημα της Γιουγκοσλαβίας. Ξεχνούν ότι ο πρώην πρόεδρος τους Γκλιγκόροφ έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες γιατί είναι σλάβοι και ήλθαν στην βαλκανική μετά Χριστό. Το ίδιο δήλωσε και ο πρέσβυς των σκοπιανών στον Καναδά το 1999 «είμαστε σλάβοι και η γλώσσα μας συγγενεύει με τη βουλγαρική».Επίσης υποστηρίζουν και προπαγανδίζουν διεθνώς ότι αυτοί είναι το μακεδονικό έθνος και η Ελληνική Μακεδονία είναι υπό κατοχή. Οι σχολικοί αλλά και επίσημοι χάρτες τους περιλαμβάνουν την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία μας μέχρι τον Ολυμπο, φτάνουν μέχρι τον Στρυμώνα και αποκαλούν την Μακεδονία μας «Αιγαιακή Μακεδονία».
Η ονομασία των σκοπίων με βάση απόφαση του ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) και όμως προβάλλονται σαν Μακεδονία και αναγνωρίζονται με αυτό το όνομα όπως έκανε το Σεπτέμβριο του 2010 η Συρία χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τη χώρα μας. Αν επιχειρήσει οποιοσδήποτε να καταγράψει τα περιστατικά προπαγάνδας των σκοπιανών και την αδράνεια της Ελλάδας θα χρειασθούν πολλά βιβλία. Δυστυχώς τους σκοπιανούς δεν τους βοηθούν μόνο τα ξένα συμφέροντα αλλά και απλοί άνθρωποι δικοί μας και θα αναφερθούν στη συνέχεια μερικά παραδείγματα. Την σκοπιανή προπαγάνδα την ανέβασε στα ύψη ο σημερινός πρωθυπουργός τους Γκρουέφσκυ ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Φλώρινας σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, προερχόμενος από τους συμμορίτες που δεν ξαναγύρισαν στην Ελλάδα.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και συνεχίζονται και σήμερα έχει δημιουργηθεί μία κρίσιμη κατάσταση σε ότι αφορά την ονομασία του σκοπιανού κράτους με τη λέξη Μακεδονία και την απαίτηση τους να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής μειονότητας στην Πατρίδα μας. Τέλος του 1992 οι σκοπιανοί είχαν υποβάλλει αίτημα να γίνουν μέλος του ΟΗΕ. Τον Ιανουάριο καταθέσαμε ενστάσεις και τον Απρίλιο τις ανακαλέσαμε με αποτέλεσμα να γίνουν μέλος!!!!. Οταν οι ομογενείς διαμαρτυρήθηκαν προς τον πρόεδρο Κλίντον τους αποκάλυψε ότι δεν το προώθησε αυτός αλλά το ζήτησε η Ελλάδα. Αιδώς αργείοι!!!. Το 1995 υπογράφηκε άλλη συμφωνία και η χώρα μας δεν ανέγραψε το όνομα Ελλάς σαν συμβαλλόμενη ενώ οι σκοπιανοί ήθελαν να υπογράψουν σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σήμερα όλη η εξέλιξη εξαρτάται από τον φιλοσκοπιανό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, διώξτε τον, και οι δικοί μας μάλλον έχουν αποδεχθεί γεωγραφικό όνομα να περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Ελεος που το πάνε!!!
Ολες αυτές οι απαιτήσεις των σκοπιανών είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, αντίθετες με την πραγματική ιστορία της Πατρίδας μας, αντίθετες και με τη δική τους ταυτότητα που αποτελείται από πολλές μειονότητες μεταξύ των οποίων και Ελληνική. Και όμως παράλληλα με την απαράδεκτη αντιμετώπιση του προβλήματος από τους κυβερνώντες συνεχώς τη χώρα μας, έχουν βοήθεια και από πολίτες του Ελληνικού κράτους οι οποίοι δεν υφίστανται καμία τιμωρία από την πολιτεία. Σε βιβλίο του πανεπιστημιακός κατηγορεί τον Ιωνα Δραγούμη ότι «οργάνωσε τρομοκρατικά αντιβουλγαρικά δίκτυα στη Μακεδονία»!!!!
Καθηγητής πανεπιστημίου σε συνέντευξη του λέγει « ο Αλέξανδρος ο Μακεδών δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπίδια στην πολυκατοικία μας»!!!!! Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής Μελίτης Φλώρινας κλπ συνεργάζονται με το φιλοσκοπιανό σωματείο ουράνιο τόξο και επιδιώκουν να στήσουν ραδιοφωνικό σταθμό που θα εκπέμπει στη δήθεν μακεδονική γλώσσα!!!!!. Μουσουλμάνος γνωστός δημοσιογράφος κάτοικος της Θράκης μας δήλωσε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία εκατό χρόνια με βάρβαρους τρόπους αφομοίωσε μερίδα των Μακεδόνων»!!!! Τοπικό στέλεχος της Μελίτης Φλώρινας δήλωσε ότι «τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν τα μακεδονικά και το Ελληνικό κράτος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε Ελληνες πολίτες μακεδονικής εθνικότητας»!!!!.
Το σωματείο ουράνιο τόξο της Φλώρινας έχει εκδόσει μέχρι τώρα το «μακεδονικό αναγνωστικό» και πρόσφατα το «μακεδονικό–ελληνικό λεξικό» τα οποία παρουσίασε στο ευρωκοινοβούλιο χωρίς καμία αντίδραση από τους Ελληνες ευρωβουλευτές και το κράτος!!!!. Στο συνέδριο του ΟΑΣΕ που έγινε το 2009 στην Κέρκυρα συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ των σκοπίων Μιλοσόσκι ο οποίος με έγκριση το δικού μας υπουργείου ήλθε με αεροπλάνο που έφερε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ απαγορευόταν!!!! Ελληνες φιλοσκοπιανοί συμμετέχουν σε παγκόσμιες εκδηλώσεις των σκοπιανών για να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους και μάλιστα ένας από αυτούς χρηματοδοτείται από το δικό μας κράτος σαν πρόεδρος ΜΚΟ !!!! Ακόμη και η Ακαδημία Αθηνών ενώ αρχικά ήταν κατά της χρήσης της λέξης «Μακεδονία» στο όνομα των σκοπίων μετά πιθανώς άλλαξε τακτική και δεν ακούγεται καθόλου !!!!   
Αυτός που χρηματοδοτείται από το κράτος είναι μεταξύ αυτών που μήνυσαν τους άνδρες της ΟΥΚ επειδή σε παρέλαση τραγουδούσαν τον «Εθνικό μας Υμνο» και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΟΥΚ να βρεθούν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Ο συνήγορος των μηνυτών σε δηλώσεις του σε χωριό της περιοχής Καστανερής βρέθηκε αντιμέτωπος με γνήσιους ντόπιους Ελληνες και στην αντιπαράθεση δήλωσε «είναι η ώρα εμείς οι γηγενείς μακεδόνες να σηκώσουμε το κεφάλι» και παράλληλα επιτέθηκε λεκτικά σε απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού μας. Είναι ντροπή η πολιτεία να ανέχεται αυτές τις ανθελληνικές και φιλοσκοπιανές συμπεριφορές, να χρηματοδοτεί αυτούς που προπαγανδίζουν υπέρ των σκοπίων, να μη αντιδρά στις ενέργειες των σκοπιανών.
                                ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
Η επικεφαλής μορφωτικής και πολιτιστικής κίνησης στην Εδεσσα προωθεί να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα σε ειδικά σχολεία στην Μακεδονία μας. Επίσης η ίδια κίνηση εκτύπωσε και διανέμεται δωρεάν το βιβλίο «το μήνυμα το ντόπιου» το οποίο υπογράφει ο Τράϊκο Πάσκοβ που προωθεί τη σκοπιανή προπαγάνδα που φαίνεται από το εξώφυλλο που αναγράφει «εκατό χρόνια από την προσάρτηση της Μακεδονίας». Η ίδια για να στηρίξει μέλος του ουράνιου τόξου με μήνυμα που έστειλε σε εφημερίδα ζητούσε «να γίνει η Μακεδονία αυτόνομη περιοχή διοικητικά και οικονομικά». Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ μικρό βιβλίο στο οποίο αποκαλεί τους Μακεδονομάχους ληστοσυμμορίτες. Γιατί την αφήνουν ακόμη να γυρίζει ελεύθερη. Ελεος !!!!
Ενας καθηγητής – δόκτορας ιστορικός  Πανεπιστημίου, του οποίου ο παππούς ήταν γνωστός Μακεδονομάχος, σε βιβλίο του το οποίο δυστυχώς κυκλοφορεί, χαρακτηρίζει τον Μακεδονικό Αγώνα θρησκευτικό και όχι πατριωτικό. Επίσης χαρακτηρίζει τον ήρωα Παύλο Μελά κουραμπιέ και ανίκανο αφού δεν μπορούσε να σφάξει ούτε αρνί. Συνεχίζοντας την ανθελληνική του προπαγάνδα αποκαλεί τους Μακεδονομάχους αιμοσταγείς, ότι δεν πολεμήσανε για την Ελλάδα,  ότι ήταν μισθοφόροι και το επάγγελμα τους ήταν να σκοτώνουν τον εχθρό τους. Σε άλλο σημείο του βιβλίου γράφει ότι η Πηνελόπη Δέλτα στο γνωστό βιβλίο της «Μυστικά του Βάλτου» ωραιοποίησε τον Μακεδονικό Αγώνα με κούφια λόγια αγάπης για την Πατρίδα. Πως τον διατηρεί καθηγητή το κράτος ; Ντροπή και για αυτούς που τον προβάλουν !!!
Ελληνας καθηγητής στο Λονδίνο έγραψε ένα βιβλίο μαζί με ένα τούρκο και αναφέρει ότι ο πληθυσμός της Μακεδονίας εξελληνίσθηκε, εννοώντας ότι δεν είναι Ελληνες. Το βιβλίο το προβάλλει η φιλοσκοπιανή και ανθελληνική εφημερίδα Νόβα Ζόρα που εκδίδεται στα σκόπια αλλά κυκλοφορεί στην Ελλάδα ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας όπου οργιάζουν το ουράνιο τόξο, η κίνηση της Εδεσσας και άλλες οργανώσεις με καθαρό ανθελληνικό χαρακτήρα. Στο βιβλίο του χαρακτηρίζει τον Μακεδονικά Αγώνα ως αγώνα εξελληνισμού της Μακεδονίας, δηλαδή ότι τότε οι κάτοικοι της Μακεδονίας δεν ήταν Ελληνες.Επίσης παρουσιάζει ως θύματα τους σλαβόφωνους γενίτσαρους που την περίοδο 1946-1949 πολεμούσαν στο πλευρό των συμμοριτών. Αυτά τα λέει δήθεν Ελληνας άρα τι θα πούν οι σκοπιανοί και οι εχθροί μας. Με τέτοιες ενέργειες κινδυνεύει η Ελλάδα μας. Που είσαι κράτος !!!!
Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου κοινότητας στην περιοχή της Φλώρινας με επιστολή του προς τον Υπουργό  «Εθνικής» (δυστυχώς το αφαίρεσαν) Παιδείας,τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Φλώρινας ζήτησε να διδάσκεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα η μακεδονική γλώσσα και παράλληλα να αναγνωρισθεί επίσημα, οι πινακίδες της περιοχής να γράφουν τις ονομασίες εκτός από τα Ελληνικά και στη μακεδονική γλώσσα,Φυσικά η επιστολή έχει παραληφθεί αλλά τι έκαναν οι παραλήπτες και αυτός ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας συνεχίζει να διατηρεί την ειδικότητα του και να παίρνει κάποια έστω και μικρή αποζημίωση για τα καθήκοντα του.Του αξίζει άμεση εκδίωξη από το πόστο του, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος να το κάνει !!!
Στέλεχος κόμματος της Ελληνικής Βουλής,όχι βουλευτής, συνεχίζει να διατυπώνει ανθελληνικές και προκλητικές απόψεις αλλά το κόμμα που παριστάνει ότι θα σώσει την Ελλάδα τον διατηρεί ακόμη. Εκτός από απόψεις του κατηγορίας κατά των Ποντίων που πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους τούρκους έδωσε και συγχαρητήρια σε ευρωβουλευτή άλλου κόμματος ο οποίος στην ευρωβουλή ψήφισε υπέρ της πορείας των σκοπίων για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα το στέλεχος αποκαλεί τα σκόπια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι FYROM. Αλλη φορά έχει γράψει ότι οι σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδονία εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τον ανθελληνισμό του. Ο ευρωβουλευτής που στήριξε ανήκει σε κόμμα που ο επικεφαλής του στηρίζει τα σκόπια και έχει λάβει μέρος και σε ομιλίες υπέρ των σκοπιανών.Ελεος πια ή ανοχή !!!
Ο γνωστός πρόεδρος του ουράνιου τόξου οργιάζει και πρωθεί την σκοπιανή προπαγάνδα δηλώνοντας ότι «το σύστημα είναι εναντίον μας για να μη μάθει ο Ελληνας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Ελληνας». Το παραλήρημα του είναι γνωστό αλλά δυστυχώς το κράτος τον ανέχεται την στιγμή που διαδίδει με την προπαγάνδα του ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Ελληνες. Αραγε ο πρόεδρος αυτός είναι καθαρός Ελληνας ή έχει άλλη καταγωγή. Το ουράνιο τόξο οργιάζει με την ανοχή του Ελληνικού κράτους και από τελευταία δημοσιεύματα προκύπτει ότι θα συνεργαστεί και με το αλβανικό κόμμα των τσάμηδων στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Στην ιστοσελίδα www.kokkino.org τον Οκτώβριο του 2007 έχει δημοσιευθεί άρθρο με  τίτλο «Αναφαίρετο το δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία». Η ιστοσελίδα έχει σχέση ή επαφή με κάποιο κόμμα και όμως το κράτος ποιεί τη νήσσα και κανένα μέσο επικοινωνίας δεν έχει αναφέρει τίποτα και όχι μόνο για αυτή την περίπτωση.Τελευταία τίποτα για τη Στρογγύλη.Επιτέλους να κλείνουν όλες οι ιστοσελίδες που προωθούν ή προβάλουν ανθελληνικές απόψεις !!
Οι σκοπιανοί που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία μας έστησαν τελευταία σχολείο με το όνομα «Αλέξανδρος ο Μακεδών». Στη Γευγελή έστησαν μνημείο στο δημοτικό θέατρο με τον ήλιο της Βεργίνας και τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας τους».Αντίδραση από το κράτος καμία. Ελεος!!!! Εφημερίδες των σκοπιανών εξυμνούν ελληνίδα βουλευτίνα που έχει κάνει μέχρι τώρα δύο επερωτήσεις στη Βουλή στις οποίες αποκαλεί τα σκόπια Μακεδονία. Αυτό είναι ανθελληνικό αλλά συνεχίζει να είναι στη Βουλή. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί πρέπει να είναι αιτία αποπομπής και αφαίρεσης της βουλευτικής έδρας. Δεν έχει σχέση με τη Μακεδονία μας αλλά τελευταία στήθηκε και το μουσείο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ, γεγονός που δείχνει ότι σιγά σιγά διαγράφουμε την ιστορία μας τιμώντας τους σφαγείς μας!!!!
Πρόσφατα σε σύσκεψη στη Βουλή μας μίλησε και εκπρόσωπος των σκοπιανών και παρουσία Ελλήνων πολιτικών αποκαλούσε τα σκόπια Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι παρόντες Ελληνες πολιτικοί είχαν την υποχρέωση να τον εκδιώξουν όχι μόνο από την αίθουσα αλλά και από την Ελλάδα. Τι έκαναν; Απολύτως τίποτα!!!! Πλήρης σιωπή, ενώ είναι γνωστό ότι ο Γάλλος Ντε Γκώλ εκδιώχθηκε από τον Καναδά επειδή είπε τη φράση  ¨Γαλλικό Κεμπέκ». Ετσι ενεργούν οι πατριώτες
                   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ     
Σε συνέντευξη του σε σκοπιανό κανάλι ο Βούλγαρος ιστορικός Μποτζιντάρ Ντιμίτροφ απάντησε σε ερωτήσεις του σκοπιανού δημοσιογράφου «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του ο Φίλιππος της Μακεδονίας ήταν Ελληνες και ήθελαν να δημιουργήσουν Ελληνικό Κράτος. Κανείς κόπανος δεν μπορεί μετά από 2400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα». Αλλη απάντηση «Ποτέ δεν αποκάλεσα την έννοια μακεδονικό έθνος, γιατί είναι ανοησίες»
Η εφημερίδα του Καναδά National Post έγραψε «Τα σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μεγ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα». Παράλληλα κατηγορεί την προσπάθεια του Γκρουέφσκι να αρχαιοποιήσει την ιστορία των σκοπίων εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας.
Ο Αμερικανός καθηγητής Στίβεν Μίλλερ αντέδρασε επειδή η εφημερίδα San Francisko Chronicle δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα βάζει φωτιά στον γείτονα». Απέστειλε επιστολή  με αποστομωτική απάντηση που αφενός στηλιτεύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αναγνώρισε τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία με άγνοια της ιστορίας και αφετέρου την προπαγάνδα της εφημερίδας. Υπενθυμίζει τη δήλωση 1944 του τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Εντουάρντ Στετίνιους με αφορμή την δημιουργία του μύθου της Μακεδονίας που είπε για  τον Τίτο «οι συζητήσεις περί μακεδονικού έθνους, μακεδονικής πατρώας γης ή μακεδονικής εθνικής συνείδησης είναι αδικαιολόγητη δημαγωγία και δεν εκφράζει ούτε εθνική ή πολιτική πραγματικότητα» και τελείωσε με τη φράση «Μπορεί η αναγνώριση της FYROM να χαρακτηρισθεί ως κάτι άλλο εκτός από ανοησία ;».
  «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΤΕ CASIUS BELLI»                                                 
Ευτυχώς υπάρχουν και Ελληνες που αντιδρούν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για τις ενέργειες των σκοπιανών όπως ο πρώην υπουργός Νικόλαος Μάρτης, ο πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος, η Παγκόσμια Παμακεδονική Ενωση της Ομογένειας κλπ. Είναι δυνατό αυτοί που μας κυβερνούν χρόνια να δέχονται για συνομιλητή τον γνωστό Τζώρτζ Σόρο τον μεγάλο χρηματοδότη των σκοπιανών!!! Είναι δυνατό να συνομιλούν και να προωθούν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση της δήθεν φιλικής χώρας τουρκίας που έκανε δώρο και άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου στα σκόπια και ονόμασε πάρκο στην Αγκυρα με το όνομα Μακεδονία!!!

Η  τελευταία εθνική ενέργεια που αξίζει ένα μπράβο έγινε από τον πρέσβη μας στην Αυστρία Θεόδωρο Σωτηρόπουλο που αντιτάχθηκε με δύναμη στην Αυστριακή αντιπροσωπεία που υποστήριξε με έντονο πάθος την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση για την ένταξη των σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αντίδραση του πρέσβη ήταν δυνατή απαντώντας «τελείωσε η περίοδος που η Αυστρία υπαγόρευε τη θέληση της στα Βαλκάνια» με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συνεδρίαση χωρίς απόφαση υπέρ των σκοπίων. Τέτοιες φωνές και τέτοια πρόσωπα χρειάζεται η Πατρίδα μας όχι μόνο στο εξωτερικό για να αντικρούουν τα σχέδια των ξένων αλλά και στο εσωτερικό για να κατακεραυνώνουν αυτούς που ανέχεται το κράτος να υπερασπίζονται την σκοπιανή προπαγάνδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου